سفر با چاشنی گرسنگی به یونان

گردشگران و مسافران عزیز ایرانی بهتر است بدانند اگر تمایل به شکم گردی در کشوری دارند که اغلب غذاهای آن با ذائقه و سلیقه غذایی آنان یکسان باشد، بایستی به یونان سفر کنند که بی اغراق چیزی نزدیک به 80٪ از غذاهای موجود در فرهنگ خورد و خوراک این کشور را می توانند با نام ها و یا حتی ظواهری دیگر در فرهنگ غذایی و غنی ایرانی پیدا نمایند. واقعیت را بخواهید یونان در طول تاریخ منشا اتفاقات بسیار بزرگی در دنیا بوده و همچنان نیز است، منتهای مراتب به دلیل مستعمره بودن این کشور در گذشته های بسیار دور از سوی دولت بزرگ عثمانی، فرهنگ غذایی تُرک تبارها و کلا خاورمیانه ای وارد سفره های غذایی مردم این کشور شده و به همین منظور است که اگر در ادامه این مطلب با مجله گردشگری سدره همراه شوید، هم با تعدادی از بهترین غذاهای یونان مواجه خواهید شد و هم بیش از پیش با فرهنگ غذایی نزدیک بونان به کشور عزیزمان ایران آشنایی پیدا خواهید کرد.

پیشنهاد مطالعه:  حضور در دنیای متفاوتی از لذیذ ترین غذاهای فرانسوی

تیروپیتس | Tiropites

عکسی از تیروپیتس

اولین خوردنی خوشمزه و محبوبی که توصیه می کنیم به محض ورودتان به خاک کشور یونان از آن استقبال کنید، تیروپیتس نامیده می شود که از ترکیب انواع مختلفی از پنیرهای مخصوص یونانی در کنار خمیر فیلو تهیه می شود و به همین خاطر از مزه فوق العاده دوست داشتنی برخوردار است. ناگفته نماند معمولا یونانی ها از این غذای ساده بیشتر به عنوان یک میان وعده یا عصرانه مُفصل استفاده می کنند.

فسولدا | Fasolada

عکسی از فسولدا

فسولدا یک سوپ بسیار رقیق و خیلی مقوی است که آشپزهای یونانی برای تهیه آن از انواع سبزیجات، لوبیای سفید و همچنین روغن زیتون استفاده می کنند. باید بدانید این سوپ در حقیقت یکی از سنتی ترین و همچنین ملی ترین غذاهای مردم یونان بحساب آورده می شود و برخلاف شکل و شمایل کاملا ساده خود از ارزش های غذایی بسیار بالایی برخوردار است. ناگفته نماند این سوپ در یونان به سوپ لوبیای سفید نیز بسیار مشهور است و تقریبا هر آشپز یونانی این غذا را می تواند مطابق با مهارت و سلیقه غذایی خود طبخ نماید.

ژیرو | gyro

عکسی از ژیرو

اگر در سفرتان به یونان با گوشت هایی مواجه شُدید که به کمک سیخ هایی مخصوص بصورت عمودی بر روی حرارت قرار گرفته و حسابی کبابی شده اند، بدانید که نام این غذا ژیرو می باشد و بدون هیچ گزافه گویی یکی از منحصر به فرد ترین غذاهای اهالی یونان محسوب می شود که می توانید با آن در اقصی نقاط این کشور اروپایی مواجه شوید. معمولا غذای ژیرو در کنار مقداری سیب زمینی سرخ شده، کاهو، پیاز و سُس گوجه فرنگی در داخل یک نان پیتا پیچیده می شود و سپس جهت سرو شما عزیزان تقدیم می شود. فراموش نکنید ژیرو از جمله رایج ترین غذاهای یونان و همچنین ارزان ترین آنان نیز می باشد.

موساکا | Moussak

عکسی از موساکا

خیلی کم لطفی است اگر به یونان با هر هدفی که در سر دارید، سفر کنید و از معروف ترین غذای یونانی ها؛ یعنی موساکا امتحان نکنید و موفق به چشیدن مزه اصلی و واقعی آن نشوید! موساکا از جمله مشهورترین غذاهای موجود در فرهنگ آشپزی یونانیان می باشد که به نوعی می توان این غذا را پرچم دار صنعت خورد و خوراک یونان نیز تلقی نمود. این غذا از ترکیب مواد خوشمزه ای حاصل می شود که حداقل ما ایرانی ها علاقه زیاد به آن ها داریم. از جمله متریال به کار رفته در تهیه و پخت این غذا بایستی به: گوشت چرخ کرده، بادمجان و همچنین سس بشامل اشاره داشت. ناگفته نماند موساکا یکی از سنگین ترین غذاهای یونان است که بهتر است برای حس بهتر خود هم که شده از آن به عنوان شام استفاده نکنید.

هورتا ورستا | Horta Vrasta

عکسی از هورتا ورستا

رژیم داران و گیاهخواران توجه داشته باشند که هورتا ورستا بهترین غذایی است که می توانند در یونان مقداری از آن را سفارش دهند و سپس نوش جان کنند. این غذا به دلیل مواد کاملا طبیعی و مقوی که در تهیه آن به کار می رود، از جایگاه حائز اهمیتی در میان غذاهای مفید اروپایی برخوردار است و از نظر زمان لازم برای درست کردن آن نیز باید گفت خیلی سریع حاضر و مهیای خوردن می شود. هورتا ورستا از ترکیب انواع برگ ای سبزیجات تهیه شده و بر روی آن از مقداری نمک و فلفل، روغن زیتون و همچنین آبلیموی تازه استفاده می شود.

سوولاکی | Souvlaki

عکسی از سوولاکی

در بسیاری از کشورهای اروپایی به هر نوع گوشتی که برای پخت و گریل شدن آن از سیخ استفاده می شود، سوولاکی می گویند که یونان نیز از این قاعده مستثنی نیست! در یونان شما می توانید با گوشت های مختلفی مواجه شوید که به سبک و سایق سوولاکی کاملا مغز پخت می شوند و می توانید آن را هم بصورت ساده و هم با مقداری نان و دیگر ادویه جات و سُس های مختلف دیگر نوش جان نمایید.

دلمه | Dolmades

عکسی از دلمه

یکی از وجوه مشترک غذایی میان ملت ایران و یونان، همین غذای ساده، خوشمزه و صد البته زیبا می باشد که اگر بخواهیم در خصوص ارزش های غذایی آن نیز صحبت کنیم، قطعا دیگر مجالی برای معرفی دیگر غذاهای برتر یونانی در این مطلب پیدا نخواهیم کرد. دلمه یونانی همچون دلمه ما ایرانی تهیه می شود و شاید تنها فرق آن استفاده از سبزیجات بومی باشد که در یونان می روید و ما قادر به استفاده از آن ها نیستیم. جالب است اگر بدانید بیشتر یونانی ها از دلمه های برگ موی خود به عنوان یک پیش غذا و یا یک خوراکی خوشمزه در کنار غذای اصلی خود استفاده می نمایند.

رویتوکفتدس | Revithokeftedes

عکسی از رویتوکفتدس

رویتوکفتدس در واقع همان فلافل مشهور آسیایی است که بی اغراق بهترین آن را می توان در نواحی جنوبی کشورمان پیدا کرد. در یونان هم این غذا با نخودهای پخته شده تهیه می شود و سپس با ترکیب کردن ادویه جاتی نسبتا تند به آن، مزه همیشگی فلافل ها را به خود می گیرد.

در ادامه بخوانید: سفر به سوی بهترین نقاط فنلاند - سرزمین دریاچه ها

نظری داده نشده


نظری بگذارید...