چشیدن طعم خوشمزه ترین غذاهای اروپای مرکزی| اسلواکی

اسلواکی کشوری است در بخش مرکزی قاره اروپا که اگر بخواهیم نیم نگاهی به گذشته تاریخی این سرزمین اروپایی بیاندازیم، قطعا متوجه فراز و نشیب های بسیاری در آن خواهیم شد. چالش های تاریخی این کشور آنچنان تاثیری بر روی زبان، فرهنگ و همچنین آشپزی مردم اسلواکی گذاشته است که شاید باورش برای تمام گردشگران و کسانی که با آگاهی از پیشینه تاریخی اسلواکی ها راهی این کشور دوست داشتنی می شوند، بسیار سخت و حتی ناممکن باشد. با تمام این اوصاف، اگر علاقه مند به رویارویی با تعدادی از خوشمزه ترین غذاهای این کشور وهمچنین کل کشورهای قرار گرفته در بخش مرکزی اروپا هستید، حتما در ادامه این مطلب با مجله گردشگری سدره همراه شوید و از این همه دلیل خوشمزه برای سفری هر چند کوتاه خصوصا برای شکم گردها به قلب اروپا، مطلع گردید.

پیشنهاد مطالعه:  مقاصد توریستی اسلواکی | شهرهای گردشگری و دیدنی آن

برینزووِه هالوشکی - Bryndzové halušky

عکسی از برینزووِه هالوشکی

اولین موردی که قصد پرداختن به آن را در بین فرهنگ غذایی کشور اسواکی پیدا کردیم، غذایی است کاملا ملی و اصیل برای مردم کشور اسلواکی که البته امروزه نمونه های مشابهی از آن نیز در همسایه های این کشور؛ همچون کشورهای لهستان و جمهوری چک نیز تهیه و عرضه می شود. برینزووِه هالوشکی در حقیقت ترکیبی از بریندزا و هالوشکی است که اگر بخواهیم آن را ساده تر براتان توضیح دهیم، باید بگوییم این غذا از ترکیب پنیر نرم گوسفندی (بریندزا) و قسمت هایی از خمیر سیب زمینی آبپز شده (هالوشکی) می باشد که اغلب از سوی آشپزان اسلواکی با کمی گوشت دودی و نمک سود شده نیز سرو می شود. لازم به ذکر است که این غذا از جمله سالم ترین خوارکی های کشور اسلواکی نیز بحساب آورده می شود.

پرکمورسکا جیبانیکا - Prekmurska gibanica

عکسی از پرکمورسکا جیبانیکا

پرکمورسکا نام یک نوع کیک لایه ای فوق العاده خوشمزه در کشور اسلواکی است که بی شک تمام بومیان این کشور و گردشگران غیر بومی که راهی این سرزمین اروپایی می شوند با تست کردن طعم و مزه شیرین آن، حسابی به وجد آورده می شوند. در تهیه و پخت این کیک دوست داشتنی برای پر کردن لایه های اسفنجی آن از دانه های خشخاش، مقداری میوه، قدری کشمش و در آخر نیز از چند تکه گردو استفاده می کنند و سپس با کمی خامه و شکلات به تزئین کلی آن می پردازند. همچنین ناگفته نماند که این کیک لایه ای از جمله خوراک های سنتی موجود در منطقه پرکمورج از کشور اسلواکی نیز بحساب می آید و حسابی نیز در بین مردم این منطقه از نام و آوازه برخوردار است.

پیسکاویسا - Pljeskavica

عکسی از پیسکاویسا

این غذا در حقیقت یک نوع خوراک گوشت کبابی است که اتفاقا از طرفداران بسیاری نیز در بین مردم کشور اسلواکی برخوردار شده است. قطعا خوردن چنین غذاهایی برای ما ایرانیان که از علاقه خاصی نسبت به مصرف مواد گوشتی برخوردار هستیم، می تواند بسیار جذاب و خاطره انگیز تلقی می شود. البته نباید از وجود این نکته نیز غافل شد که خوردن چنین غذای سنگینی برای کسانی که از بیماری های مختلفی در حوزه تغذیه ای رنج می برند، می تواند سبب بروز مشکلاتی شود.

با این حال بد نیست بدانید که پیسکاویسا تنها گوشت کباب شده موجود در فرهنگ غذایی اسلواکی نیست و می توان موارد بسیاری از آن را در کشورهای دیگر اروپایی همچون: مقدونیه، اسلوونی، کرواسی، صربستان، بوسنی و غیره را جویا شد.

کندل - Knedle

عکسی از کندل

در اسلواکی به پودینگی شیرین و پر شده با تکه های مختلفی از میوه، کندل گفته می شود. کندل غذایی است که در بین اهالی اسلواکی مشهور است به داشتن ظاهری آراسته و اینکه معمولا همه مشتریان این غذا حتی اگر سیر هم باشند، باز با دیدن نمای ظاهری آن گشته شده و یک دل سیر از آن نوش جان می کنند. برای تهیه کندل بایستی تکه های میوه جات را در داخل خمیری از لایه های سیب زمینی قرار دهیم و سپس بر خلاف غذای پیروگی که آبپز می شود، آن را سرخ کنیم تا به رنگ طلایی دلفریبی بدل شود. لازم به ذکر است که این غذا نیز در کشورهای دیگر اروپایی از جمله: کرواسی، صربستان، لهستان، اسلوونی، جمهوری چک و غیره نیز طبخ و تهیه می شود.

سالو - Salo

عکسی از سالو

یکی دیگر از غذاهای گوشتی و فوق العاده محبوبی که می توانید در اقصی نقاط کشور اسلواکی با آن رو به رو شوید، سالو نام دارد که از بخش های چرب و بدون پوست گوشت قرمز تهیه می شود و با رسیدن به پختگی کامل، دارای طعم و مزه عجیبی برای مصرف کنندگان می شود. جالب است بدانید سالو تقریبا در بیش از نصفی از کشورهای اروپایی سرو می شود، منتها با نام ها و اسامی های مختلف! البته این غذا در بخش جنوبی اروپا بصورت دودی و در بخش شمالی این قاره با کمی ادویه و فلفل قرمز سرو می شود.

پاسزتکیک سزچنیسکی - Pasztecik szczeciński

عکسی از پاسزتکیک سزچنیسکی

همانطور که گفتیم، غذاهای مشترک زیادی را می توان در فرهنگ کشورهایی همچون لهستان، اسلوونی، اسلواکی، کرواسی، بوسنی و غیره پیدا کرد که پاسزتکیک یکی از همین موارد بحساب می آید. این غذا از سرخ شدن خمیرِ پُر شده با سبزیجات و مقداری گوشت بصورت ماشینی تهیه می شود که البته شما می توانید با تهیه متریال غذایی لازم این غذا، بصورت دستی نیز آن را برای خود و سایر عزیزانتان تهیه نمایید. خالی از لطف نیست اگر بدانید که این غذای مشترک لهستانی - اسلواکی در فرهنگ غذایی هر دو کشور از جایگاه بسیار مهم و حائز اهمیت برخوردار است و بسیاری از مردم آن را به چشم یک رویداد تاریخی برای سرزمینشان تلقی می کنند.

پاسترمایلیا - Pastrmajlija

عکسی از پاسترمایلیا

نام این غذای خوشمزه اسلواکیایی از کلمه پاستارما به معنی گوشت خشک شده و ادویه زده شده می باشد و در واقع یک نوع نان سنتی مقدونی بحساب آورده می شود که از ترکیب خمیر و مقداری گوشت قرمز تهیه می شود و در نهایت شکل و شمایل یک تخم مرغ را به خود می گیرد.

پیروگی - Pierogi

عکسی از پیروگی

اگر در منوی رستوران ها و سالن های غذاخوری کشور اسلواکی با غذایی مواجه شدید که از ترکیب متریال هایی همچون: سیب زمینی له شده، گوشت، خمیر و تکه هایی از میوه خصوصا میوه سیب پخته شده است، شک نکنید که آن یکی از اصیل ترین غذاهای اسلواکی به نام پیروگی می باشد. شایان به ذکر است که معمولا این غذا در روزهای گرم و داغ تابستانی در شهرهای مختلف اسلواکی و حتی دیگر شهرهای اروپایی طبخ و ارائه می شود و از طعم و مزه عجیب و غریبی نیز برخوردار است.

سارما - Sarma

عکسی از سارما

سارما یک غذای فوق العاده مغذی و مفید برای تمام کسانی است که به دنبال میل کردن خوراکی های خوشمزه جهت حفظ و ارتقاء سطح سلامت خود هستند. این غذا از پیچاندن برگ چغندر، انگور و یا حتی کلم به دور مواد غذایی همچون: حبوبات ها، گوشت و یا آجیل خُرد شده تهیه می شود و از گذشته های بسیار دور تا کنون مورد توجه و اقبال مردمان ساکن در محدوده اسکاندیناوی، بالکان و اروپای مرکزی واقع بوده و هنوز هم یکی از محبوب ترین غذاهای این مناطق در قاره اروپا بحساب آورده می شود. در خصوص غذای سارمان این نکته از قلم نیافتد که عمدتا آشپزهای اروپایی این غذا را در فصل زمستان طبخ و تهیه می کنند.

تاراتور - Tarator

عکسی از تاراتور

یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای ما ایرانی ها خصوصا با گرم شدن هوا، آب دوغ خیار است که اتفاقا خیلی ساده هم تهیه می شود و حسابی سبب خنکی ما در برابر گرمای وحشتناک تابستان ها می شود. حال تاراتور نیز همچین غذایی برای مردمان اروپای مرکزی بحساب می آید که از ترکیب موادی از قبیل: ماست، خیار، روغن سبزیجات، سیر، گردو و آب تهیه می شود و حتما حتما هم بایستی آن را همچون یک سوپ سرد شده میل نمود.

لازم است بدانید تعدادی از آشپزان اسلواکی حتی این غذا را با مقداری یخ نیز ترکیب می کنند و به دلیل دستور پخت منعطف آن نیز چنانچه تمایل داشته باشند که از کاه و هویج به جای خیار، از تکه های نان به جای گردو و همچنین از سرکه و آب نیز به جای ماست برای تهیه این خوراک فوق العاده لذیذ بهره گیری می کنند.

در ادامه بخوانید: حرکت به سمت دیدنی های موجود در شهرهای قبرس

نظری داده نشده


نظری بگذارید...