منتخبی از غذاهای محبوب ژاپنی

ژاپن از جمله کشورهای خوشنام و معروف در زمینه های مختلف بین المللی از جمله زمینه های توریستی و گردشگری است. این کشور با داشتن تاریخچه ای کهن و پرداختن به جاذبه های تاریخی و مکان های گردشگری خود توانسته است نام خود را به عنوان یک مقصد ماملا توریستی و گردشگری معتبر در کل دنیا بر سر زبان ها بیاندازد. منتها ما در این مطلب از مجله گردشگری سدره قصد پرداختن به صنعت توریسم سامورایی ها را نداشته و می خواهیم شما را کمی بیش از پیش با غذاهای مطرح این کشور که اتفاقا بسیاری از آنان از شهرت جهانی نیز در اقصای نقاط این کره خاکی برخوردار هستند، آشنا نماییم تا اگر روزی قصد سفر به یک سرزمین خوشمزه را داشتید؛ بدانید که ژاین می تواند تا ابد یک گزینه ایده آل برای شما دوستداران و علاقه مندان به چشیدن طعم های تازه و نوین از غذاهای بین المللی باشد. پس با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

پیشنهاد مطالعه:  10 غذای محبوب جمهوری آذربایجان

یاکیتوری - Yakitori

عکسی از یاکیتوری

یکی از غذاهایی مهم و پرطرفدار ژاپنی که قطعا با استقبال شایسته ای از هر گردشگر و توریست ایرانیِ سفر کرده به کشور ژاپن مواجه خواهد شد، یاکیتوری یا همان مرغ کبابی است که اصولا در فصل گرم سال؛ یعنی تابستان از سوی رستوران ها و آشپزخانه های سراسر این کشور طبخ و ارائه می شود. جالب است بدانید یاکیتوری اصل در حقیقت یک مرغِ کامل کبابی شده است که خود در بعضی از مکان های غذاخوری ژاپنی و غیر ژاپنی نیز تحت همین عنوان، تنها قسمت هایی از مرغ همچون بال، ران و غیره را که بصورت کبابی تهیه شده است را جهت سرو مشتریان آماده می کنند. لازم به ذکر است این غذا با برنج مخصوص سامورایی ها و همچنین مقداری سس سویا و یا سس شربتی تهیه می شود و می توان در کنار آن از انواع و اقسام نوشیدنی ها نیز استفاده نمود. بد نیست بدانید اغلب ثروتمندان ژاپنی این غذا را با گوشت خوش بافت گونجشک و یا بلدرچین سرو میل می نمایند!

رامن - Ramen

عکسی از رامن

چه به ژاپن سفر کرده باشید و چه تنها مخاطب فیلم ها و سریال های آنان بوده باشید، قطعا بارها و بارها با این غذای مشهور و فوق العاده محبوب ژاپنی رو به رو شده اید. رامن در حقیقت همان غذای رشته ای است که از شکل و شمایلی همچون سوپ ما ایرانیان برخوردار است با این تفاوت که که بایستی آن را مطابق با فرهنگ غذایی ژاپنی ها میل کرد و برای سرو نمودن آن نیز از چژوب های غذاخوریِ معروف این کشور استفاده کرد.

این غذا یکی از مقوی ترین و با کمی اغماض، سالم ترین غذاهای موجود در رژیم غذایی ژاپنی ها بحساب می آید که در آن از رشته های مخصوص،‌ مقداری گوشت و حتی چربی نیز استفاده می شود و در نهایت هر آشپزی در ژاپن یا دیگر نقاط مختلف جهان برای طعم دار کردن آن از ادویه جات خاص و منحصر به فرد استفاده می کند.

گیوزا - Gyoza

عکسی از گیوزا

گیوزا در حقیقت همان کوفته های سنتی ما ایرانیان است منتها با این تفاوت که شما می توانید در ژاپن با گیوزاهای متنوعی در اندازه های کوچک و بزرگ مواجه شوید و دیگر آن حس ناخوشایند سنگینی که همیشه پس از میل کردن کوفته ها نصیب هر فردی می شود را تجربه نکنید! در گیوزا که معروف است به کوفته ژاپتی، از مقداری کلم، پیاز، گوشت و همچنین سیر استفاده می شود که البته نوع این سیر کاملا منحصر به شهرهای ژاپن می باشد و سپس همه این مواد در ترکیبی از سس سویا و سرکه قرار داده می شوند تا به خوبی با آن ها ترکیب و آغشته شوند. شایان به ذکر است این غذا بر خلاف ظاهر استوار خود، از بافت بسیار نرمی برخوردار بوده و می توان بهترین و خوشمزه ترین نوع آن را در پایتخت ژاپن؛ یعنی شهر مدرن و امروزی توکیو پیدا کرد.

اونیگیری - Onigiri

عکسی از اونیگیری

این غذا یکی از رایج ترین غذاهای موجود در فرهنگ غذایی سامورایی ها است که می توان در موقعی از سال با مراجعه به تمامی هایپرها و فروشگاه های بزرگ مواد غذایی، مقداری از آن را تهیه و سپس میل نمود. اونیگیری در حقیقت توچ های پخته شده با موادی همچون برنج مخصوص ژاپنی، گوشت گاو، سس مایونز و همچنین سبزی های ترش و تند می باشد که در نهایت ظاهر آن بیشتر شبیه به یک مثلث خواهد شد.

البته توجه داشته باشید ترکیب این غذا؛ یعنی اونیگیری از انعطاف بالایی برخوردار است و می توان در فصل های مختلفی از سال جهت طعم دار کردن آن از متریال های غذایی دیگری همچون بامبوی تازه در فصل بهار و یا ماتسوتاکه قارچ در فصل پاییز نیز استفاده نمود. همچنین بد نیست بدانید اونیگیری در فرهنگ غذایی ژاپنی ها حکم یک میان وعده ساده را دارد که قطعا این میان وعده ساده می تواند برای شما گردشگران و مسافران غیر بومی کشور ژاپن، یک وعده غذای کامل محسوب شود.

چیراشی دان - Chirashi Don

عکسی از چیراشی دان

یکی از غذهای محبوب و شاید کمتر شناخته شده در بین غذاهای رنگین سامورایی های جهان، چیراشی دان است که همچون سوشی از ماهیِ خام حاصل می شود با این تفاوت که ماهیِ موجود در این غذا با خاویار و سس سویا و همچنین مقداری سبزیجات ترش ترکیب می شود و در نهایت با تزئینی بسیار چشم نواز از سوی آشپزهای ژاپنی برای شما عزیزان سرو می شود. جالب است بدانید غذای چیراشی دان همچون یک آبگوشت خوش رنگ است که در آن از ماهی قزل آلا استفاده شده است.

واگیو - Wagyu

عکسی از واگیو

واگیو یک غذای کاملا گوشتی است که آن را عمدتا در کنار بشقابی از سبزیجات تازه و سایر مخلفات غذایی سرو می کنند. این غذا از شباهت بسیار زیادی با استیک برخوردار است با این تفاوت که در ظاهر استیک نباید رگه های چربی گوشت دیده شود اما در واگیو بایستی این اتفاق بیافتد و در عین حالی که گوشت خوب کوبیده و نازک شده است، رگه های چربی آن کاملا نمادین باشند! لازم به ذکر است واگیو یک غذای کاملا انحصاری در رژیم غذایی ژاپنی ها بحساب می آید و برای پخت آن تنها باید از گوشت تازه گاو که حاوی مقادیر سرشاری از اُمگا 3 و 6 می باشد، استفاده نمود.

تمپورا - Tempura

عکسی از تمپورا

این غذا یک غذای وارداتی به صنعت غذایی کشور ژاپن است که حدودا در اواسط سده شانزدهم میلادی از سوی پرتغالی ها به فرهنگ غذایی این کشور آسیایی وارد شده است. با اینکه تمپورا از دسته غذاهای اصیل و بومی کشور ژاپن محسوب نمی شود اما در گذر زمان توسط ذوق و هنر سرآشپزان این کشور با پیشرفت های چشمگیری مواجه شده است و حتی می توان گفت از تمپورای ژاپن از تمپورای کشور پرتغال نیز امروزه بیشتر طرفدار دارد!

با تمام این اوصاف لازم است بدانید این غذا از میگو تهیه می شود و گاهی نیز می توان بجای میگو برای آن از ماهی استفاده کرد. نکته حائز اهمیت در پخت این غذا در سرزمین ژاپن به این مورد ختم می شود که اولا بایستی برای تهیه آن از میگوهای بزرگ استفاده کرد و دوما میگوها به قدری باید تازه باشند که با همان حرکت اول چاقی، بُریده شوند.

ناتو - Natto

عکسی از ناتو

گردشگران و علاقه مندانِ تست کردن مزه عجیب و باور نکردنی ناتو باید بدانند که یا در اولین مواجهه خود با این غذا، عاشق آن خواهند شد و یا تا آخر عمرشان از هر چی ناتو و غذایی شبیه به آن است، متنفر می شوند! با این حال این غذا به خوبی در فرهنگ غذایی کشور ژاپن جا افتاده است و از طرفداران خاصِ خود نیز برخوردار است. عاشقان ناتو تنها به دلیل میزان مقوی بودن آن از این غذا مصرف می کنند و مخالفانش نیز بوی بد و لزج بودن آن را پیراهن عثمان کرده و می گویند که حتی فکر کردن جهت سرو چنین غذایی نیز تنها سبب از بین رفتن وقت با ارزش انسان ها می شود.

تونکاتسو - Tonkatsu

عکسی از تونکاتسو

این غذا را می توان هم با برنج میل کرد و هم در صورت داشتن رژیم غذایی منع استفاده از برنج، بصورت دیگری سرو نمود. تونکاتسو در حقیقت گوشت سرخ شده توسط نان سوخاری و یا پودر سوخاری است که همچون یک ناگت خوشمزه به رنگی تقریبا بین طلایی تا قهوه ای بدل گشته است. این غذا عموما با یک سس خاص (شیرین و تند) و مقداری کلم خورد شده جهت استفاده شما عزیزان، سرو می شود.

سوشی - Sushi

عکسی از سوشی

و اما مهمترین و مشهور ترین غذای ژاپنی ها نه تنها در آسیا بلکه در کل دنیا، سوشی است که شاید تاکنون توسط هزاران آشپز فوق حرفه ای در اقصی نقاط جهان طبخ شده باشد و هر کدام از آن ها نیز دارای یک طعم و مزه خاص و منحصر به فرد برای خود باشد. بنا به گفته انجمن های مختلف غذایی، سوشی یک غذای استثنایی است که در عین سادگی از پیچیدگی های فراوانی نیز برخوردار است و تنها به استفاده از ماهی خام در کنار برنجی با طعم تند و پیچیده شده لای برگه های جلبک، ختم نمی شود.

جالب است بدانید امروزه برای تهیه و پخت سوشی در کشور ژاپن بایستی آشپزها دارای گواهی های خاصی باشند و هیچ یک نیز از دستور پخت دیگری برای درست کردن یک سوشی نباید استفاده کند. در ضمن فراموش نکنید که این غذا از ارزش و اعتبار خاصی برای مردم ژاپن برخوردار است پس توصیه می کنیم در هر جای دنیا که اقدام به سرو سوشی نموده اید، مواظب رفتار خود هنگام مصرف این غذای نه چندان ارزان قیمت باشید!

در ادامه بخوانید: بازدید از شگفتی های پرتغال

نظری داده نشده


نظری بگذارید...