سفری خوشمزه به سوی ارمنستان

ارمنستان یا بهتر بگوییم جمهوری ارمنستان یکی از کشورهای واقع شده در بخش جنوبی منطقه قفقاز است که به دلایل زیادی از جمله وجود جاذبه های دیدنی و همچنین فرهنگ غذایی کاملا مشابهی که با ذائقه ما ایرانیان دارد، همه ساله با استقبال قابل توجهی از گردشگران ایرانی در اقصی نقاط کشور خود و به ویژه پایتخت آن؛ یعنی ایروان مواجه می شود. در ارمنستان با اینکه غذاهای متنوع و رنگارنگی تهیه و پخته می شود و سبک آشپزی ارمنی از شباهت های بسیار زیادی با سبک آشپزی ایرانی برخوردار است اما در این بین، غذاهایی نیز وجود دارد که تنها مختص استفاده برای مردم خوب و مهمان نواز ارمنی بحساب می آیند که ما در این مطلب از مجله گردشگری سدره قصد پرداختن به تعدادی از خوشمزه ترین غذاهای موجود در جمهوری ارمنستان را برایتان کرده ایم.

پیشنهاد مطالعه:  شکم گردی در میان غذاهای معروف اسپانیایی

قاپاما - Ghapama

عکسی از قاپاما

قاپاما یکی دیگر از غذاهای محبوب ارمنی است که از طرفداران پروپاقرصی نیز در این کشور برخوردار است. این غذا در حقیقت نوعی دلمه کدو تنبل است که برای درست کردن آن ابتدا داخل کدو تنبل را خالی و سپس درون آن را با محتویاتی نظیر: برنج و انواع مختلفی از میوه های خشک شده پر می کنند و سپس آن را در داخل قابلمه ای پر از آب قرار داده و مستقیما بر روی شعله می گذارند تا به آرامی پخته شود. ناگفته نماند که تعدادی از آشپزان ارمنی برای خوشمزه تر کردن این غذا از مقداری عسل و دارچین نیز بر روی آن استفاده می کنند که هم ظاهر قاپاما را زیباتر می کند و هم مزه آن را دو چندان بهتر می سازد. شایان به ذکر است که قاپاما همیشه یکی از اصلی ترین گزینه های پیشنهادی برای جشن سال نو میلادی ارمنی ها؛ یعنی جشن کریسمس نیز بوده است.

دلمه - Dolma

عکسی از دلمه

تا دلتان بخواهد در ارمنستان همچون کشور عزیزمان ایران، می توانید با انواع و اقسام دلمه ها مواجه شوید که هر کدام از طعم و مزه خاص و منحصر به فردی نیز برخوردار هستند. ارمنستانی ها به دلمه بیش از یک غذای سیر کننده نگاه می کنند و یکی از شاخصه های ازدواج هر آقا پسری برای انتخاب دختر مورد نظرش نیز معمولا توانایی وی در پخت یک دلمه خوشمزه می باشد. دلمه بادمجان، دلمه گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و دلمه برگه مو از جمله دلمه های رایج و محبوب در ارمنستان قلمداد می شوند که البته تنها در این کشور پر طرفدار نیستند و می توان گفت دلمه تقریبا در کل آسیا از مشتریان پروپاقرصی نیز برخوردار است که یکی از اصلی ترین مشتریان آن، ما ایرانی ها در قاره کهن بحساب آورده می شویم.

خوروواتس - Khorovats

عکسی از خوروواتس

اگر بخواهیم خیلی راحت و خلاصه در خصوص محبوب ترین غذای ارمنستانی ها؛ یعنی خوروواتس صحبت کنیم، باید بگوییم این غذا در حقیقت نوعی کباب شبیه به شیشلیک های ما ایرانی ها است با این تفاوت کوچک که قدری دستور طبخ آن متفاوت تر از کباب های ما ایرانیان بحساب آورده می شود. آشپزان ارمنی برای تهیه یک خورواتس خوشمزه از گوشت و دنده گاو و بیشتر نیز خوک استفاده می کنند که البته نوع خوکِ آن برای سرو ما شیعیان حرام است و بهتر است از خوردن آن در سفر به جمهوری ارمنستان اجتناب کنیم. خورواتس به نوعی یک غذای ملی در فرهنگ غذایی ارمنستان نیز بحساب می آید که از آن تقریبا برای هر نوع دورهمی و قرارهای فامیلی در این کشور استفاده می شود.

فاسولیه - Fasulye

عکسی از فاسولیه

در میان فرهنگ غذایی خوشمزه و لذیذ ارمنی ها، خورش های زیادی را نیز می توان پیدا کرد که از طعم و مزه فوق العاده ای برخوردار هستند. فاسولیه یکی از همین خورش های بسیار محبوب و کاملا رایج در سراسر جمهوری ارمنستان است که توصیه می کنیم اگر روزی به این کشور سفر کردید، حتما از آن میل نمایید. خورش فاسولیه از ترکیب گوشت بره و یا خوک مزه دار شده با لوبیای سبز و گوجه فرنگی حاصل می شود که هم می توان آن را در کنار یک بشقاب برنج ساده میل نمایید و هم در کنار دیگر غلات رایج این کشور آن را برای خود سرو کنید. بد نیست بدانید که دستور پخت خورش فاسولیه در ارمنستان کاملا منحصر به فرد و اختصاصی است.

ایشخان - Ishkhan

ایشخان یکی از غذاهای دریایی موجود و فوق العاده پرطرفدار در فرهنگ غذایی مردم ارمنستان است که اگر بخواهیم با طعم و مزه واقعی آن رو به رو شوید، حتما بایستی خود را به دریاچه سوان که در حدفاصل 60 کیلومتری از بخش شمال شرقی ایروان قرار گرفته است، برسانید و از نزدیک شاهد صید ماهی قزل آلای ایشخان و تهیه و سرو آن برای شما و تمامی همراهانتان باشید.

هاریسا - Harissa

عکسی از هاریسا

این غذا نیز از محبوبیت بالایی نزد مردم جمهوری ارمنستان برخوردار است و بیشتر از آن برای مراسم های مذهبی فرهنگی کشورشان استفاده می کنند. هاریسا در حقیقت نوعی حلیم پخته شده با گوشت مرغ است که از جمله غذاهای خوشمزه ارمنی نیز محسوب می شود. این غذا با اینکه از دستور پخت آسان و ساده ای برخوردار است، اما مدت زمان طبخ آن بسیار زیاد می باشد و طعم و مزه فوق العاده آن نیز وابستگی زیادی با میزان ماندن ظرف این غذا بر روی شعله گاز دارد. از قلم نیافتد که بعضا تعدادی از بانوان و آشپزان ارمنستانی برای طبخ این غذا به جای استفاده از گوشت مرغ و بره پر چرب از انواع سبزیجات استفاده می کنند.

خاشلاما - Khashlama

عکسی از خاشلاما

اگر در سفر خود به ارمسنتان با غذایی رو به رو شدید که شبیه به یک سوپ غلیط با مقداری آب رقیق بود و در آن از سبزیجات و گوشت نیز استفاده شده بود؛ شک نکنید که نام آن غذا، خاشلاما می باشد. خاشلاما یک غذای کاملا سنتی و قدیمی است که از جایگاه حائز اهمیتی در بین صدها غذاهای مدرن و کلاسیک ارمنی برخوردار است. این غذا از دستور پخت واحدی تبعیت نمی کند و می توان در هر منطقه ای از جمهوری ارمنستان با یک نوع طعم و مزه خاص از این غذای رایج و سنتی مواجه شد. از قلم باز نماند که خاشلاما درست مطابق با سلیقه ما ایرانیان تهیه می شود و اسم آن از کلمه Hashel (هاشل) به معنی تکه گوشت گرفته شده است.

خش - Khash

عکسی از خش

خش در حقیقت همان کله پاچه ما ایرانیان است که با این اسم در کشور ارمنستان طبخ و سرو می شود. خش یکی از غذاهای مشترک میان فرهنگ غذایی ایرانی و ارمنی نیز بحساب می آید که البته از این غذای فوق العاده مقوی و خوشمزه و در عین حال پرطرفدار در کشورهای دیگری همچون: جمهوری آذربایجان، گرجستان، بلغارستان، آلبانی و غیره نیز استفاده می شود. مردم ارمنستان معمولا کله پاچه خود را با تکه هایی از نان لواش و در کنار مقداری سیر خرد شده میل می کنند و حسابی از وجود چنین غذایی در لیست خوراک های سنتی و ملی خود، استقبال بعمل می آورند. لازم به ذکر است ارمنی ها نیز همچون ما ایرانیان از کلپچ بیشتر در فصل زمستان و روزهای سرد سال استفاده می کنند.

در ادامه بخوانید: دیدنی ترین جاذبه های گردشگری کشور ارمنستان

نظری داده نشده


نظری بگذارید...