چشیدن طعم بهترین غذاهای لهستان

لهستان یکی از کشورهای واقع در بخش مرکزی اروپا است که بی اغراق در کنار تمام جاذبه های طبیعی و بناهای تاریخی و جاهای دیدنی خود از یک فرهنگ غذایی فوق العاده خوشمزه و اشتهاآور نیز برخوردار است. سفر به لهستان بدون مزه کردن تعدادی از بهترین غذاهای این سرزمین اروپایی قطع به یقین ناتمام تلقی خواهد شد، به همین خاطر پیشنهاد می کنیم چنانچه از وقت کافی برخوردار هستید؛ حتما در ادامه این مطلب از مجله گردشگری سدره با ما همراه باشید تا شما را با تعدادی از بهترین و محبوب ترین غذاهای کشور لهستان آشنا نماییم.

پیشنهاد مطالعه:  شکم گردی در میان بهترین غذاهای لیتوانی

دلمه کلم پیچ یا گوومکی - Gołąbki

عکسی از دلمه کلم پیچ یا گوومکی

اگر از طرفداران پروپاقرص مجله گردشگری سدره بوده باشید، حتما تاکنون متوجه شده اید که در بسیاری از فرهنگ های مختلف غذایی برای کشورهای جورواجور اروپایی، دلمه یکی از بهترین و محبوب ترین غذاهای ممکنه بحساب می آید و همچنان نیز روز به روز به شمار طرفداران این نوع از غذاهای گوشتی و همچنین گیاهی افزوده می شود. دلمه کلم پیچ یکی از بهترین غذاهای لهستان بحساب می آید که از گذاشتن مقداری متریال غذایی همچون: برنج، گوشت چرخ کرده، پیازداغ و غیره در داخل برگه های پخته شده از کلم تهیه می شود. امروزه دلمه کلم پیچ که در لهستان آن را گوومکی نیز تلقی می کنند دارای انواع و اقسام مختلفی می باشد و به راحتی می توانید آن را از رستوران های مختلف لهستانی تهیه فرمایید.

سوپ روسول - Rosol Soup

عکسی از سوپ روسول

روسول نام یک سوپ بی نهایت خوشمزه و مقوی در فرهنگ غذایی مردم لهستان است که همچون سوپ رشته ای ما ایرانیان با کمی نودل و مقداری مرغ تهیه می شود. البته شما می توانید در صورت تمایل نوع گیاهی این سوپ را نیز تهیه و نوش جان کنید و در آن از سبزیجات تازه و معطری نیز استفاده کنید.لهستانی ها برای این سوپ ارزش و احترام زیادی قائل هستند و اغلب اوقات از آن به عنوان یک پیش غذای رسمی در مهمانی ها و جشن های خاص خود نظیر مراسم ازدواج و غیره بهره گیری می کنند. مردم کشور لهستان اعتقاد جدی بر این موضوع دارند که سوپ روسول یک دشمن به تمام معنا در برابر سرماخوردگی و سایر بیماری های عفونی می باشد و به همین خاطر تا کسی رو مریض احوال می بینند به وی پیشنهاد می کنند که روزی چند کاسه سوپ روسول میل کند. از قلم نیافتد که تمام مزه و ارزش های غذایی این سوپ ملی در لهستان، به استفاده از متریل های غذایی تازه بستگی دارد.

کوپیتکا - Kopytka

این غذا چیزی شبیه به دامپلینگ سیب زمینی می باشد که نه تنها در لهستان محبوب است بلکه در کشورهای دیگری همچون لیتوانی و بلاروس نیز از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است. برای تهیه کوپیتکا ابتدا بایستی خمیر سیب زمینی را در آب داغ جوشاند و سپس آن را با مقداری آرد ترکیب کرد. بعد خمیر حاصل شده را که گاهی به آن تخم مرغ نیز اضافه می شود را به شکل ها و تکه های کوچکی تقسیم می کنند و مجددا آن ها را در آب می اندازند تا به خوبی بجوشند. غذای کوپیتکا در حقیقت هم یک غذای کامل در لهستان بحساب می آید هم از آن به عنوان یک پیش غذا استفاده می کنند. بد نیست بدانید که مزه این غذا هم می توانید شور باشد و هم شیرین! نوع شیرین آن با دارچین، کره و شکر تهیه می شود و نوع شورِ آن نیز با مقدار کمی پیازداغ، بیکن و پنیر برایتان سرو خواهد شد.

سوپ ژورک - Zurek Soup

عکسی از سوپ ژورک

چنانچه در لهستان با سوپی مواجه شُدید که در آن از کالباس، تخم مرغ و مقداری نان چاودار خبری بود، بدانید که آن سوپ ژورک است و یکی از بهترین سوپ های کل اروپا محسوب می شود. سوپ ژورک یک غذای اختصاصی برای جشن عید پاک لهستانی ها است که در حقیقت حاصل یک خلاقیت آشپزی می باشد و صرفا در ابتدا برای این موضوع درست شده بود که مردم بتوانند از تخم مرغ های خود در مراسم عید پاک استفاده کنند و بعدها با گذر زمان، ترکیب این سوپ دستخوش تغییراتی فراوان شد تا طعم و مزه ای جادویی به خود بگیرد. شایان به ذکر است که مردم لهستان از این سوپ بیشتر در وعده های صبحگاهی خود استفاده می کنند.

کروکت لهستانی - Krokiety

عکسی از کروکت لهستانی

کروکت از جمله غذاهای خوشمزه و محبوب در تمام دنیا است که فقط هم به فرهنگ غذایی لهستانی ها اختصاص ندارد و می توان در هر کجای جهان که دلتان بخواهد با انواع مختلفی از آن مواجه شوید. کروکت در حقیقت به رولت های کوچکی گفته می شوند که در داخل آنها از متریال های غذایی گوناگون استافده می کنند و سپس در داخل ظرفی از روغن داغ، آن ها را سرخ می کنند. ددر داخل کروکت لهستانی شما می توانید با موادی همچون گوشت، کلم و مقداری هم قارچ مواجه شوید که در کنار سُس های مخصوصی برایتان سرو خواهند شد. ناگفته نماند که آشپزان لهستانی معمولا بیش از سرو کردن این غذای دوست داشتنی و محبوب خود، آن ها را در ماهیتابه تفت می دهند تا از ظاهری براق و طلایی رنگ برخوردار شود. حتی ممکن است تعدادی از آن ها کروکت های خود را در پودر سوخاری هم قرار دهند تا حسابی تُرد و خوشمزه شوند!

بیگوس - Bigos

عکسی از بیگوس

بیگوس غذایی است از ترکیب موادی همچون: قارچ، کلم پیچ خُرد شده و گوشت هایی با قطعات کوچک که نه تنها در لهستان بلکه در سایر کشورهای اروپایی نظیر: اوکراین، لیتوانی و بلاروس نیز از شهرت و محبوبیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در لهستان معمولا این غذا؛ یعنی بیگوس را در کنار مقداری سُس گوجه فرنگی سرو می کنند و بشقاب آن را نیز با سایر سبزیجات تازه و محلی تزئین می کنند. از قلم نیافتد که بیگوس از آن دسته غذاهایی است که بایستی پروسه طبخ آن در دراز مدت صورت پذیرد تا طعم و مزه بهتری در آن احساس شود. به همین جت در برخی از رستوران های لهستان خصوصا در پایتخت این کشور؛ یعنی شهر ورشو این غذا را در 3 یا 4 روز قبل تهیه و آماده برای سرو کردن جلوی مشتریان خود می کنند.

سوسیسِ کابانوس - Kabanos

عکسی از سوسیس کابانوس

کابانوس معروف ترین و پرطرفدارترین سوسیس موجود در لهستان است که هم از ظاهر بسیار متفاوتی نسبت به دیگر سوسیس های دنیا برخوردار است و هم دارای مزه ای فوق العاده می باشد. سوسیس کابانوس از هر نوع گوشتی در لهستان تولید می شود. میزان نرمی و خشکی آن بستگی به تازگی اش داشته و عمدتا برای اینکه مزه بهتری داشته باشد، کمی دودی نیز می شود. طول این نوع از سوسیس های لهستانی حدودا 60 سانتی متر و عرض آن نیز 1 سانتی متر می باشد. در لهستان از کابانوس برای تهیه و پخت انواع و اقسام خوراک ها و سوپ های غذایی استفاده می کنند و چنانچه بخواهند به تنهایی از این سوسیس محبوب نیز در یک ساندویچ استفاده کنند، فقط آن را در کنار مقداری پنیر و گوجه قرار می دهند. توصیه می کنیم اگر روزی به هر دلیلی به لهستان سفر کردید حتما از این سوسیس های دراز نیز کمی میل کنید. جالب است اگر بدانید به هنگام سرو این سوسیس ها در بشقاب برای مشتریان، آن ها را وسط با توجه به بلندیشان نصف نمی کنند و بصورت تا شده در ظرف قرار می دهند.

سوپ خیارشور - Pickle Soup

عکسی از سوپ خیارشور

خیارشور همچون کلم پیچ و سیب زمینی در فرهنگ غذایی مردم لهستان کاملا محبوب و استفاده از آن رایج می باشد. لهستانی ها به قدری خیارشور دوست دارند که برای آن دست به اختراع یک سوپ مجزا با طعم و مزه ای تُرش زده اند. برای تهیه این غذا عموما از شوید، آب مرغ، سیب زمینی و همچنین خیارشور استفاده می شود و با توجه به مواد غذایی که در تهیه وپخت چنین سوپی مورد استفاده قرار می گیرد، مزه آن می تواند از کمی ترش شروع و تا خیلی ترش نیز ادامه پیدا کند. بد نیست بدانید دستور پخت سوپ خیارشور که از طرفداران کمی نیز در دنیا برخوردار نیست و تقریبا هر کسی که به دنبال خوردن یک غذای مغذی و گیاهی می باشد، از آن استفاده می کند؛ کاملا متنوع و منعطف تلقی می شود و در برخی از شهرهای لهستان آشپزان برای تهیه این سوپ از خامه، سفیده تخم مرغ، فلفل، هویج و همچنین سیر نیز استفاده می کنند.

پیروگی - Pierogi

عکسی از پیروگی

پیروگی یکی دیگر از شاهکارهای غذایی در کشور لهستان است که انصافا سفر به لهستان بدون خوردن این غذا کامل نخواهد شد! غذای پیروگی در حقیقت نوعی دامپلینگ یا پیراشکی محصوب می شود که از قرار دادن مواد غذایی عمدتا شیرین در داخل خمیر و سپس بستن آن از یک طرف و جوشاندنش در یک ظرف پر از آب داغ تهیه می شود. در لهستان از پیروگی به عنوان یک میان وعده و یا حتی یک غذای مختصر در کنار وعده های اصلی غذایی استفاده می کنند و برای ایجاد مزه ای بهتر و دوست داشتنی تر برای این غذا از موادی همچون: پیازداغ، خامه ترش و سایر سبزیجات تازه و محلی استفاده می کنند. ناگفته نماند که دستور پخت اصلی پیروگی لهستانی ها از سیب زمینی، پنیر، گوشت چرخ کرده و همچنین گاهی میوه نیز تشکیل می شود.

در ادامه بخوانید: جاذبه های جذاب و فراموش نشدنی استانبول

نظری داده نشده


نظری بگذارید...