آشنایی با بهترین غذاهای دانمارکی

در این مطلب این هفته از مجله گردشگری سدره قصد پرداختن به تعدادی از خوشمزه ترین غذاهای موجود در فرهنگ غذایی دانمرارک را برایتان کرده ایم که امیدوارم مورد توجه و استقبال همیشگی شما مخاطبان عزیز نیز قرار بگیرد. دانمارک کشوری است در بخش شمالی قاره اروپا که در میان تمام کشورهای واقع شده در منطقه اسکاندیناوی، جنوبی ترین آنان بحساب می آید. سفر به دانمارک می تواند به دلایل متعددی صورت گیرد که یکی از مهمترین آنان چشیدن طعم و مزه غذاهای فوق العاده این کشور اروپایی می باشد! پس چنانچه تمایل به آشنایی بیشتر با غذاهای خوشمزه یکی از بهترین کشورهای دنیا را دارا می باشید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

پیشنهاد مطالعه:  سفر به سوی دیدنی های لهستان

پولسر - Polser

عکسی از پولسر

نخستین غذای معروف دانمارکی ها که حتما مورد توجه و سازگار با ذائقه ما ایرانیان نیز می باشد، پولسر نامیده می شود. پولسر در حقیقت همان هات داگ معروف دنیا است که در دانمارک به این نام خطاب می شود و انصافا از طرفداران بیشماری نیز برخوردار است! سوسیس پولسر از جمله غذاهای رایج موجود در خیابان های اصلی و فرعی دانمارکی از جمله خیابان های پایتخت آن؛ یعنی شهر کوپنهاگ نیز محسوب می شود. مردم دانمارک از پولسر به هر دلیلی در وعده های شبانه روزی خود استفاده می کنند که البته دلیل اصلی آن نیز تهیه راحت و سرو فوق العاده ساده آن است؛ برای خوردن پولسر شما می توانید به تمامی اغذیه فروشی های خیابانی و یا رستوران های معمولی و لاکچری دانمارکی مراجعه کنید و این غذا را که همراه با مقداری نان تُرد و برشته شده، پیاز داغ و خیارشور و همچنین انواع سُْس ها برایتان آماده شده است را نوش جان نمایید.

استکت فلسک - Stegt flæsk

عکسی از استکت فلسک

پیش از آنکه در خصوص استکت فلسک بدانید، لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که در سال 2014 میلادی نام این غذا با کسب اکثر آرائ مردمی به عنوان غذای ملی دانمارکی ها در آن مقطع زمانی انتخاب شد! استکت فلسک غذایی است کاملا نرم و خوش بافت که از چربی های برش داده شده و سپس سرخ شده آنان تهیه و آماده سرو می شود. مردم دانمارک در حد غیر قابل توصیفی این غذا را دوست دارند و معمولا آن را با کمی سیب زمینی و سس جعفری نیز میل می کنند.

پاته جگر - Leverpostej

عکسی از پاته جگر

سفر به دانمارک بدون چشیدن طعم پاته جگرهای معروف آن، قطعا نیمه تمام باقی خواهد ماند! پاته جگر یک میان وعده بسیار لذیذ و صد البته محبوب در میان مردمان ساکن در منطقه اسکاندیناوی قاره اروپا می باشد که در بین دانمارکی ها نیز از نام و آوازه بسیار زیادی برخوردار است. این غذا از ترکیباتی همچون: تخم مرغ، جگر، ادویه های محلی، پیاز، آرد، فلفل و همچنین کمی نمک تهیه می شود و دسته آخر همچون یک مایع رقیق بر روی نان دانمارکی مالیده شده و برای مدت زمانی مشخص در داخل فر آشپزخانه قرار داده می شود. این غذا از معدود غذاهای موجود در فرهنگ غذایی دانمارک است که هم می توان آن را بصورت سرد سرو کرد و هم بصورت گرم آن را نوش جان نمود. همچنین بد نیست اگر بدانید پاته جگر از جمله اصلی ترین غذاهای جشن سال نو میلادی یا همان کریسمس نیز می باشد که حتما باید بر روی میز شام چیشده شده برای این جشن قرار داشته باشد. البته این حضور پر رنگ در جشن کریسمس، تنها به فرهنگ غذایی دانمارکی ها تعلق دارد. در خصوص پاته یگر این نکته را بدانید که این غذا از سده نوزدهم میلادی وارد فرهنگ غذایی این کشور شده است و در همان ابتدا به دلیل گرانقیمت بودن آن، تنها قشر مرفه و ثروتمند دانمارکی موفق به خوردن آن می شدند و مثل امروز نبوده است که هم رایج باشد و هم از قیمت مناسبی برخوردار شده باشد.

اسموربرود - Smorrebrod

عکسی از اسموربرود

از دیگر غذاهایی که باید نام آن را در فهرست بهترین غذاهای دانمارک قرار داد، اسموربرود است. اسموربرود در حقیقت یکی دیگر از غذاهای حاضری در فرهنگ متنوع و کاملا خوشمزه دانمارکی ها می باشد که همچون یک ساندویچ با متریال غذایی کاملا دلبخواهی تهیه می شود و در آخر با استفاده از انواع و اقسام سُس ها نیز طعم دار و مزده دار می شود. ساندویچ اسموربرود در پایتخت دانمارک؛ یعنی شهر کوپنهاگ از محبوبیت عجیب و غریبی برخوردار است و حتی شما می توانید در صورت اقامت در این شهر و همچنین مراجعه به یکی از رستوران های آن، این غذا رو بصورت سلف سرویس نوش جان کنید و در داخل ساندویچ مورد نظرتان از هر ماده غذایی همچون ماهی یا گوشت و سایر دیگر سبزیجات تازه استافده نمایید. جالب است بدانید اسموربرود در کشور دانمارک اغلب به عنوان یک وعده سبک شامگاهی مورد استفاده قرار می گیرد اما خوب از جایی که شما ایرانی هستید و غیر دانمارکی، حتما می توانید از این غذا به عنوان یک میان وعده و حتی یک وعده خوراک صبحگاهی نیز استفاده نمایید.

فلاسکستگ - Flæskesteg

عکسی از فلاسکستگ

فلاسکستگ نام اصلی ترین غذای دانمارکی ها برای برگزاری جشن کریسمس خود و حتی سایر مهمانی های رسمی و مهم آنان می باشد. در دانمارک به هر بومی دانمارکی که نام این غذا رو بگویید، قطعا شما را با حال و هوای جشن کریسمس و دیگر رویادهای مهم کشوری خودشان آشنا خواهد کرد. فلاسکستگ نوعی گوشت کباب شده است که البته بصورت سیخ شده و سپس بر روی منقل قرار گرفته، کباب نمی شود و بالعکس از چند روز قبل تر، گوشت مورد نظر که معمولا گوشت خوک نیز می باشد با مقداری سبزیجات تازه نظیر میخک مزه دار شده و سپس در داخل فر قرار داده می شود تا به آرامی و با گذشت دریجی زمان پخته شود و حالت کبابی به خود بگیرد. این غذا در دانمارک همراه با یک سس مخصوص که از آب گوشت تهیه می شود و همچنین مقداری سیب زمینی و یا کلم قرمز سرو می شود و از مزه ای کاملا جادویی نیز برخرودار است.

کربینتر - Krebinetter

عکسی از کربینتر

به کوفته های گوشتی تمام سرخ شده در فرهنگ غذایی کشور دانمارک، کربینتر گفته می شود. کربینتر که معمولا برای تهیه آن از گوشت خوک استفاده می شود و خیلی بی شباهت با فریکادلر (Frikadeller) هم نیست، عمدتا در کنار مقداری سبزیجات تازه و همچنین سیب زمینی آبپز شده برای شما مشتریان عزیز سرو می شود. این غذا از بافتی کاملا تُرد و شکننده برخوردار است که تنها وقتی یک تکه از آن را به داخل دهانت گذاشته و شروع به جویدن کنید، متوجه بافت خاص و ویژه آن خواهید شد. ناگفته نماند با اینکه این غذا بسیار شبیه به فریکادلر می باشد اما به اندازه غذای فریکادلر از محبوبیت و شهرت مردمی در سرزمین دانمارک برخوردار نیست!

فریکادلر - Frikadeller

عکسی از فریکادلر

یکی دیگر از بهترین غذاهای دانمارک، فریکادلر است که در بخش قبلی در خصوص ظاهر آن اشارات کوچکی کردیم. فریکادلر در واقع به کوفته های کوچک گوشتی در دانمارک اطلاق می شود که از محبوبیت و مزه فوق العاده درجه یکی نیز برخوردار است. برای تهیه کوفته های فریکادلر بایستی گوشت چرخ کرده را همراه با مقداری آرد، شیر، تخم مرغ وهمچنین پیاز ترکیب کرد و سپس آن را همچون یک گلوله کوچک شکل داد و در نهایت در داخل یک ماهیتابه پر از روغن سرخ شده انداخت تا به خوبی طلایی و تُرد شوند. اهالی دانمارک معمولا این غذا رو همراه با مقداری سیب زمینی و سالاد محلی خود سرو می کنند.

فیسک فریکادلر - Fiskefrikadeller

عکسی از فیسک فریکادلر

فیسک فریکادلر یکی از غذاهای پرطرفدار دریایی در فرهنگ غذایی دانمارکی ها بحساب می آید که با ماهی روغن تهیه می شود. این غذا در کل منطقه اسکاندیناوی از محبوب ترین و بهترین غذاهای دریایی است و در دانمارک نیز طرفداران پروپاقرصی دارد. برای تهیه این غذا بایستی ماهی روغن را با مقداری شوید، جعفری، پیاز و همچنین لیموی تازه تزکیب نموده و سپس آن را بصورت تمام و کمال سرخ کنید. مردم دانمارک چه پیر باشند و چه جوان این غذا رو با سسی به نام رمولاد سرو می کنند و هر تکه از آن را در داخل این سُس قرار داده و سپس با مقداری سیب زمینی آبپز و یا پوره سیب زمینی و همچنین سبزیجات تازه و یا حتی سالاد سرو می کنند.

شاه ماهی - Herring

عکسی از شاه ماهی

یکی دیگر از مواد غذایی دریایی که در فرهنگ غذایی دانمارکی ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و می توان با آن هزار و یک جور غذا درست کرد، شاه ماهی معروف اروپایی های ساکن در منطقه اسکاندیناوی می باشد. شاه ماهی در تمام کشورهای موجود در این منطقه از محبوبیت خاصی برخوردار است و در دانمارک نیز طرفداران آن بسیار زیاد هستند. در رستوران های دانمارک و بخصوص غذاخوری های شهر کپنهاگ، شما می توانید با لیست بلند بالایی از غذاهایی مواجه شوید که با شاه ماهی تهیه می شوند و قطع به یقین از طعم و مزه منحصر به فردی نیز برخوردار هستند. از جمله غذاهایی که با شاه ماهی درست می شودإ ساندویچی است به نام اسموربرود که در این مطلب به توضیح آن نیز پرداختیم.

در ادامه بخوانید: بهترین مقاصد توریستی در کشور دانمارک

نظری داده نشده


نظری بگذارید...