فهرستی رنگین از خوشمزه ترین غذاهای قبرس

قبرس یکی دیگر از کشورهای جذاب اروپایی است که با توجه به امکانات و جذابیت های گردشگری و دیدنی موجود در خود، می تواند یک گزینه ایده آل برای سپری کردن تعطیلات شما بحساب آید. کشور قبرس همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم از دو بخش قبرس شمالی و قبرس جنوبی تشکیل می شود. ساکنان قبرس شمالی عموما مهاجران ترک تبار هستند و ساکنین بخش جنوبی این کشور نیز از یونانی ها تشکیل شده است. در قبرس درست به همان اندازه ای که جاذبه دیدنی و طبیعت بکر و امکانات رفاهی وجود دارد، غذاهای فوق العاده خوشمزه و رنگارنگی نیز انتظار شما را می کشد تا با قدری نوش جان کردن از آن ها به خوبی از مزیت های سفر به قبرس برخوردار شوید. بد نیست شما گردشگران و علاقه مندان سفر به قبرس این نکته را بدانید که فرهنگ غذایی قبرس تحت تاثیر بسزایی از فرهنگ خورد و خوراک یونانیان و همچنین ترک ها قرار گرفته است که اگر در ادامه این مطلب با مجله گردشگری سدره همراه باشید، خود به عینه شاهد این تثیرات گوناگون خواهید شد.

پیشنهاد مطالعه:  استقبال از بهترین غذاهای بلغارستان

استیفادو - stifado

عکسی از استیفادو

علاقه مندان به پیاز حتما از این غذای خوشمزه و کاملا قدیمی کشور قبرس استقبال خواهند کرد! استیفادو در حقیقت نوعی خور سنتی برای اهالی قبرس است که توسط یونانیان باستان به این سرزمین وارد شده است و امروزه بومیان قبرسی حتی بهتر از خودِ یونانی ها نیز این غذا را آماده و برای مشتریان و عزیزانشان سرو می کنند. خورش استیفادو دارای ترکیباتی از گوشت، ادویه های مخصوص قبرسی، سیر، پیاز آبپز شده به مقدار فراوان و همچنین مقدار کمی پونه می باشد. ناگفته نماند که طعم غالب بر این غذا را پیاز تشکیل می دهد. قدمت این خورش در قبرس مربوط به سده سیزدهم میلادی می شود.

پستیتسیو - Pastitsio

عکسی از پستیتسیو

ظاهر پستیتسیو از شباهت بسیار زیادی با لازانیا برخوردار است البته محتوای درونی آن نیز همچون لازانیا از مقداری پنیر، گوشت و همچنین پاستا تشکیل می شود. این غذا نیز از جمله غذاهای راه پیدا کرده از فرهنگ غذایی یونانیان به فرهنگ غذایی قبرسی ها است که مدت ها پیش از سوی مهاجران یونانی وارد این کشور شده است و از همان ابتدا به دلیل ظاهر و طعم فوق العاده خوشمزه آن که در برخی از جاها با دارچین، نعناع و جعفری مزه دار می شود مورد توجه و استقبال طیف گسترده ای از مردمان کشور قبرس قرار گرفت. پستیتسیو غذایی است کاملا لاکچری که بیشتر از آن در مراسم ها و جشن های مهم کشوری استفاده می شود و نام آن را بایستی در فهرست یکی از قدیمی ترین غذاهای موجود در قبرس نیز درج نمود.

هالومی - Halloumi

عکسی از هالومی

هالومی یک از بهترین پیش غذاهای موجود نه تنها در قبرس بلکه در کل اروپا بحساب می آید و انصافا از طرفداران پرشماری نیز در سراسر این قاره برخوردار است. هالومی در واقع نوعی پنیر سفید است که در گذشته های نه چندان دور از ترکیب نمودن شیر بز با شیر گوسفند تهیه می شده است و امروزه تولید کننده آن در قبرس، برای تهیه هالومی از مقداری شیر گاو نیز استفاده می کنند. برای درست کردن یک هالومی خوب، ابتدا می بایست پنیر هالومی را به خوبی سرخ و برشته نمایید و سپس آن را با مقداری سس و همچنین سبزیجات تازه، مزه دار کنید و بر روی میز غذا قرار دهید. ناگفته نماند که هالومی را معمولا به دلیل مزه دوست داشتنی آن در ماه های گرم سال و همراه با هندوانه میل می کنند؛ زیرا هم بسیار خاصیت خنک کنندگی دارد و هم می توان سطح انرژی درونی شما به اندازه قابل توجهی افزایش دهد.

مزه - Meze

عکسی از مزه

خوشبختانه یکی از مواردی ک در فرهنگ غذایی قبرسی ها وجود دارد و در خیلی از فرهنگ های دیگر غذایی کشورهای اروپایی اصلا دیده نمی شود، وجود سینی مزه می باشد. در قبرس شما می توانید تحت هر عنوانی که دلتان بخواهد با سینی های خوشمزه و رنگارنگ قبرسی مواجه شوید. این سینی ها معمولا شامل تعدادی پیش غذای سرد و گرم می باشند که سهم زیادی از خوراکی های آن را غذاهای دریایی تشکیل می دهند.

کلفتیکو - kleftiko

عکسی از کلفتیکو

یکی از غذاهایی که توصیه می کنیم حتما در سفر به قبرس از آن نوش جان کنید، کلفتیکو نام دارد. این غذا نیز همچون دیگر غذاهای محبوب و شناخته شده قبرسی از رگ و ریشه ای یونانی برخوردار است و مواد اولیه آن نیز گوشت بره و سیب زمینی سرخ شده می باشد. البته باید توجه کرد که قبرسی ها برای پخت این غذا از هر گوشتی استفاده نمی کنند و معمولا باید گوشت مورد استفاده در این غذا از گوشت بره باشد تا بتواند لطافت و نرمی بیشتری را برای کلفتیکو ایجاد نماید.

اکمک کادایف - Ekmek Kadayif

عکسی از اکمک کادایف

اگر در قبرس به دنبال سرو یک دسر فوق العاده لذیذ و خوشمزه می گردید، ما به شما پیشنهاد می کنیم حتما از دسر اکمک کادایف استفاده کنید. این دسر دارای طعم و مزه ای شیرین است و مواد اولیه آن عبارتند از: تخم مرغ، شیر، شکر و آرد  می باشد. این دسر را معمولا می توانید در اغلب رستوران های معمولی و لوکس قبرسی پیدا کنید و با میل کردن آن در کنار یک فنجان چای گرم و خوشمزه حسابی خستگی را از تن و جسمتان خارج سازید.

کوپپیا - Koupepia

عکسی از دلمه

کوپپیا از معدود غذاهای مشترک میان رژیم غذایی ما ایرانیان و همچنین قبرسی ها می باشد. این غذا در حقیقت همچون دیگر غذاهای مشهور قبرسی از سرزمین های یونان وارد این کشور شده است و همچون دلمه برگ ما ایرانی ها دارای موادی از قبیل: گوشت چرخ کرده، آبلیمو، فلفل سیاه، پیاز، روغن زیتون، گوجه فرنگی، برنج و همچنین چند نوع سبزی طعم دار می باشد که در نهایت همه این متریال های غذایی بصورت میکس شده در داخل برگ مو یا همان برگ درختان انگور قرار داده و آماده پختن می شوند.

کوپس - Koupes

عکسی از کوپس

نمی شود از بهترین غذاهای قبرس صحبت کرد و نامی از کوپس نیاورد! کوپس نوعی خمیر پر شده با ظاهری کاملا متفاوت است که معمولا درون آن را با ترکیبی از گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری و دیگر ادویه های خاص محلی پر می کنند. خمیر این غذ از آرد، گندم، آب، روغن و مقدار کمی نمک حاصل می شود و گاهی نیز برای بهتر کردن آن از تخم مرغ بهره گرفته می شود. کوپس که می توان آن را نوعی کروکت نیز نامید، هم می تواند به عنوان پیش غذا مورد استفاده قرار گیرد و هم به عنوان یک دسر خوشمزه مورد استقبال و توجه شما شکم بازان عزیز واقع شود. از قلم نیافتد که بهترین کوپس های قبرس را می توان در میان رستوران های ساحلی این کشور پیدا و مزه نمود.

شفتالیا - Sheftalia

عکسی از شفتالیا

شفتالیا نام یکی از فوق العاده ترین غذاهای قبرس است که در اوج محبوبیت و خوشمزگی خود از دستور پخت کاملا ساده ای نیز برخوردار است. حقیقتش را بخواهید شفتالیا نوعی سوسیس مخصوص قبرس است که همچون یک ساندویچ در کنار مقداری پیاز و جعفری و همچنین گوجه فرنگی در نان پیچیده شده و آماده خوردن می شود. این غذا یکی از پرچم داران غذاهای موجود در قبرس است که سالانه از رکود فروش بسیار قابل توجهی نیز در سراسر بخش های شمالی و جنوبی قبرس برخوردار می شود. نکته حائز اهمیت در پخت شفتالیا این است که این سوسیس ها بایستی بر روی ذغال به حالت کبابی در بیایند.

سوولاکی - Souvlaki

عکسی از سوولاکی

یکی دیگر از غذاهای حاضری یا بهتر است بگوییم فست فودهای قبرسی که از طرفداران پروپاقرصی نیز در تمام طول سال برخوردار است؛ سوولاکی نام دارد. سوولاکی در واقع یک نوع کباب یونانی است که در گذر زمان به کشور قبرس راه یافته است و امروزه آشپزان قبرسی برای تهیه آن از خلاقیت خود استفاده می کنند و هر کدامشان نیز برای طعم دار کردن این غذای کبابی از یک دستور پخت خاص و منحصر به فرد بهره گیری می کنند. پیشنهاد می کنیم در سفر به قبرس حتما یک وعده غذایی خود را به این خوراک گوشتی خوشمزه که معمولا در کنار مقداری سیب زمینی، لیمو و نان پیتا سرو می شود، اختصاص دهید.

در ادامه بخوانید: حرکت به سمت دیدنی های موجود در شهرهای قبرس

نظری داده نشده


نظری بگذارید...