نیم نگاهی به بهترین غذاهای مجارستانی در دنیا

در شکم گردی امروزمان از مجله گردشگری سدره قصد پرداختن به تعدادی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای مجارستان را برایتان کرده ایم که قطع به یقین مورد استقبال و توجه شما مخاطبان عزیز نیز قرار خواهد گرفت. غذاهای مجارستان عموما دارای طعم و مزه ای تند هستند و به لحاظ ریشه تاریخی که از گذشته های بسیار دور در فرهنگ و تمدن مجارها داشته اند، اکنون نیز مردم این کشور از حساسیت بالایی نسبت به تک تک غذاهای خود برخوردار هستند، در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا قدری بیش از پیش با غذاهای فوق العاده مجارستانی آشنایی پیدا نمایید.

پیشنهاد مطالعه:  سفری خوشمزه به سوی آلمان

شوملوئی گالوشکا

عکسی از شوملوئی گالوشکا

نخستین خوراکی خومشمزه مجارستان که در این مطلب به آن اشاره خواهیم کرد، نوعی دسر با طعمی شیرین تحت عنوان Somlói Galuska است. قدمت حضور این دسر شیرین در فرهنگ غذایی مردم مجارستان مربوط به سال 1950 میلادی می شود و از آن موقع تاکنون بی اغراق یکی از محبوب ترین کیک های این کشور در قاره اروپا نیز قلمداد شده است. این دسر خوشمزه در حقیقت نوعی کیک اسفنجی است که متشکل از چندین و چند لایه خامه شکلاتی می باشد و در داخل آن نیز مغز گردو قرار داده می شود.

ناگفته نماند که دستور پخت این کیک کاملا اسرارآمیز است و با اینکه می توان مدل های مشابهی از آن را در دیگر کشورهخای اروپایی هم جستجو کرد، اما این شوملوئی گالوشکای مجارستان است که از کیفیت و طعم جادویی بسیار منحصر به فردی نیز برخوردار می باشد.

گولاش

عکسی از گالوش

گولاش نام یکی از محبوب ترین و در عین حال خوشمزه ترین غذاهای مجارستان است که در خصوص اصالتِ اصلی آن در کل اروپا بحث های زیادی وجود دارد و تقریبا هر کشوری می خواهد خود را صاحب اصلی این غذای گوشتی نماید. گولاش از ترکیب موادی همچون: گوشت، هویج، پاپریکا، ادویه، سیب زمینی و در صورت تمایل مقداری سبزیجات معطر در کنار آن تهیه می شود و عموما دارای حالتی میان خورش و سوپ است. قدمت حضور غذای گولاش در فرهنگ غذایی مردم مجارستان مربوط به سده نهم میلادی است و امروزه در اقصی نقاط کشور مجارستان نیز می توان با مدل های مختلفی از این غذای گوشتی مواجه شد که همه آنان از یک دستور پخت کلی تبعیت می کنند و تنها مزه اصلی این غذا را دستخوش تغییراتی می کنند.

دلمه کلم

عکسی از دلمه کلم

دلمه از معدود غذاهای غیر کبابی در دنیا است که تقریبا به سبک غذایی هر ملتی که سر بزنید، با یکی دو مدل از غذاهای دلمه ای مواجه می شوید. دلمه کلم مخصوص مردم مجارستان است که بیشتر آن را برای جشن پایانی سال میلادی خود؛ یعنی کریسمس و همچنین جشن عید پاکشان تهیه و تدارک می بینند. دلمه کلم همچون دیگر دلمه ها از ریختن ترکیبات گوشت و برنج در برگه های کلم تهیه می شود و مقداری فلفل و پاپریکا و همچنین خامه ترش نیز جهت القاء طعمی افسانه ای به آن زده می شود. لازم به ذکر است دلمه کلم بیشتر از سوی کدبانوها و آشپزان خانگی کشور مجارستان تهیه می شود اما با این حال، شما می توانید به عنوان یک گردشگر از رستوران های مجارستان نیز مقداری دلمه کلم را خریداری و سپس نوش جان نمایید.

پاستا پنیری

عکسی از پاستا پنیری

Túrós Csusza یا همان پاستا پنیری نوعی غذای ساده اما بسیار پرطرفدار در تمامی شهرهای مجارستان است. این غذا همانطور که از نامش نیز مشخص است حاصل ترکیب کردن مقداری پاستای مخصوص به نام Csusza با پنیر کاتج و همچنین بیکن می باشد که باید همه این مواد را با هم ترکیب کرده و در لحظه بر روی حرارت مناسب قرار داد تا همگی این مواد با یکدیگر شروع به پختن نمایند و بر روی طعم و مزه همدیگر تاثیر بگذارند. از قلم نیافتد که شما عزیزان می توانید پاستای پنیری مجارها را هم در مزه شور و هم در مزه ای شیرین سفارش و میل نمایید.

سوپ ماهی 

عکسی از سوپ ماهی

سوپ ماهی نیز همچون گولاش از جمله غذاهای ملی مجارستانی ها بحساب می آید که می توان آن را با تمام ماهی های رودخانه ای درست کرد. برای پختن سوپ ماهی از دیگچه های مخصوصی همچون پختن غذای گولاش استفاده می کنند و در نهایت آنقدر از فلفل پاپریکا برای طعم دار کردن این سوپ استفاده می کنند تا رنگ آن کاملا قرمز شود! مجارستانی ها سوپ ماهی را در انواع و اقسم مدل ها تهیه و نوش جان می کنند که 2 مدل a la Baja و Szeged از جمله معروف ترین آن ها بشمار می آیند.

کیک دودکشی

عکسی از کیک دودکشی

از دیگر شیرینی های کشور مجارستان که واقعا از طرفداران پروپاقرص در سراسر سرزمین مَجارها نیز برخوردار می باشد، کیک دودکشی یا Kürtös Kalács نامیده می شود. این نوع شیرینی در حقیقت یک نان خوشمزه است که در ظرف پر شده ای از شکر قرار داده می شود و سپس در بین دانه های شکر به خوبی غلتانده می شود. برای تزئین و دیزاین این شیرینی می توان از انواع و اقسام خامه ها، پودرهای رنگین و همچنین دانه های مغذی استافده کرد. مردم مجارستان از کیک دودکشی خود که اغلب دارای شکل و شمایلی مارپیچ گونه نیز می باشد در تمامی مهمانی ها و مراسم های خاص و عام خود استفاده می کنند.

سوپ Főzelék

عکسی از سوپ Főzelék

این سوپ نیز یکی از بهترین غذاهای مجارستانی تلقی می شود. برای تهیه سوپ Főzelék هیچ نیازی به استفاده از گوشت نیست و تنها از موادی همچون: هویج، لوبیا، عدس، نخود و مقداری هم سیب زمینی استفاده می شود. این غذا از جمله خوراک های کاملا سالم و مغذی در فرهنگ غذایی مجارستان است که در نهایت با مقداری آرد نخود و همچنین خامه تُرش نیز غلظت آن افزایش پیدا می کند. ناگفته نماند در سراسر شهرهای مختلف مجارستان، کافی شاپ های متعددی را می توان رویت کرد که از این اسم بر روی حرفه کاری خود استفاده کرده و منوی غذایی آنان کاملا بومی و سالم می باشد.

دوبوس تورته

عکسی از دوبوس تورته

از دیگر دسرهای شکلاتی و بسیار معروف مجارستانی ها باید از کیک اسفنجی دوبوس تورته نام برد! این کیک اسفنجی که از لایه های شکلاتی در داخل و لایه ای کاراملی بر روی خود برخوردار می باشد یکی از منحصر به فردترین دسرهای مجاری است که قدمت آن مربوط به سال 1885 میلادی می باشد. Dobos Torte در حال حاضر در انواع و اقسام مدل ها در کشور مجارستان تهیه و تولید می شود.

لانگوس

عکسی از لانگوس

خیلی حیف است اگر به هر دلیلی خود را به مجارستان برسانید و از غذای خوشمزه ای به نام لانگوس (Lángos) قدری نوش جان نکنید! لانگوس در واقع یک نان حسابی سرخ شده است که بر روی آن می توان از مواد غذایی متعددی استافده کرد. در مجارستان بیشتر بر روی نانِ لانگوس از موادی همچون: سس سیر، سوسیس، خامه ترش و یا پنیر استفاده می کنند. با اینکه این غذا همیشه مورد توجه و استقبال مردم مجارستان از دیرباز قرار داشته و همچنان نیز دارد اما بایستی ریشه آن را به سرزمین ترک ها و یا رومیان باستان مربوط دانست؛ زیرا تقریبا تمام مردم مجارستان نیز می دانند که این غذا از این دو خطه نامبرده شده، برخاسته است.

پورکولت

عکسی از پورکولت

مجارستانی ها یک ضرب المثل خیلی جدی دارند که می گویند یکشنبه هایی که در آن پورکولت نخورید، اصلا یکشنبه نیست! پورکولت (Paprikás) یک غذای خورشی برای مردم مجارستان است که هم از معروفیت بسیار زیادی برخوردار است و هم همانطور که متوجه شده اید، مردم این کشور از حساسیت بالایی بر روی این غذا برخوردار هستند. جالب است بدانید در فرهنگ غذایی مجارستان، یک غذای دیگر با نام پاپریکاش نیز وجود دارد که از شباهت بسیاری با پورکولت برخوردار است و حتی مواد اولیه تهیه و طبخ هر دوی آنان نیز بسیار نزدیک به هم هستند. معنای این غذا یعنی برشته شده و متریال مورد استفاده در آن نیز عبارتند از: پیاز، فلفل، ادویه، گوشت قرمز و یا سفید که در نهایت منجر به پخت غذایی خواهند شد که تا مدت ها طعم و مزه آن از زیر زبانتان خارج نخواهد شد.

در ادامه بخوانید: جاذبه های گردشگری کشور سوئد

نظری داده نشده


نظری بگذارید...